Indická restaurace GOA Geislerova
Rawat Nandan Singh doporučuje:Keema Curry (150 g) (kořeněné mleté maso v kari omáčce)
Týdenní menu pro dnešní den:
Vánoční otvírací doba24.12 + 25.12 + 26.12 - Zavřeno, 31.12-11:00-14:00, 1.1.2021-11:00-20:00
ROZVOZ JÍDLA
|
"Get the Flash Player"
"to see this gallery."
|
Indická kuchyně
Z těchto základních chutí poté indická kuchyně tvoří dokonalý mix chutí a vůní. Velká část jídel je vegetariánská nejpoužívanější zeleninou pro jejich přípravu bývají brambory, luštěniny, květák, baklažán, rajčata. Jako příloha k jídlu je většinou podávána rýže nebo placky. Masitá jídla jsou připravována hlavně z jehněčího, drůbežího ale také z rybího a mletého masa.
V některých oblastech Indie nalezneme na jídelníčku i vepřové maso avšak toto maso je považováno za nečisté. Maso, které v indické kuchyni nenajdeme je hovězí maso. Kráva je považována za posvátné zvíře kterému nesmí být ublíženo. V Indii se pěstuje mnoho druhů zeleniny a právě díky tomu je velká část jídel založená na pečených či smažených
Nejpoužívanějšími druhy koření v indické kuchyni představují: kari, koriandr, kardamon, kurkuma, šafrán, řecké seno, zázvor, skořice, indický kmín, asafoetida, černá hořčice, garam masala. Základem obyčejného indického jídla je chlebová placka nan nebo rýže. Pokud již hovoříme o rýži nejčastěji se můžeme setkat s rýží Basmati.
V hindštině slovo basmati znamená královna vůní a rýže Basmati je právem pokládána za královnu rýží. Dalšími druhy rýže je například šafránová rýže a kari rýže. Po dobrém a sytém jídle je většinou přichází na řadu dezert. Indické dezerty jsou hodně sladké a vždy obsahují mléko, cukr, tuk. Pokud jste doposud indickou kuchyni neokusili rozhodně si tento zážitek nenechejte ujít.
Dobrou chuť Vám přeje a na Vaši návštěvu se těší
indická restaurace GOA
Dárkové poukázky můžete zakoupit v restauraci
Dárkové poukazy v hodnotě 500 a 1000 Kč
Darujte svým blízkým, rodině, obchodním partnerům zážitek z naší restaurace.
Dárkový poukaz můžete zakoupit přímo v restauraci.